8 Haziran 2009 Pazartesi

Qatar'a yeni kurallar

Bu haftasonu bar & clublere gitmek isteyenler bir surprizle karsilasti. Giriste ID veya vize damgali pasaportunu gostermeyenler barlara giremiyor artik. Gosterenlerin kimligi de giriste alinip, bilgisayara bilgileri kaydediliyor. Bu kadar olsa iyi, bayan kiyafetlerine de kisitlama getirildi. Qatar'da -buna alisveris merkezleri ve barlar da dahil- omuz ve dizleri gosterecek kiyafet giymek yasak!

Sonuc olarak katara calismak icin geldikten sonra oturma izniniz cikana kadar bara diskoya gitmek yasak. Kimliginiz ciktiysa da kim ne yapiyor bilinecek. Kisa elbise mi giydiniz, ID kartiniz elinizden alinacak. Amac belki Doha'yi turizm sehri yapmaktan kacinmak, belki de yerel halki expatlerin yasamindan uzak tutmak?! Peki ya butun o beach party'lere ne olacak? Insanlar uzun etek uzun kollu mu girecek partilere 55 derece sicakta?

1 yorum:

  1. Herkese merhaba..Katar'da 7 yildan fazla suredir yasayan bir olarak Qataract adinda Turkler icin Katar Rehberi niteliginde bir web sitesi hazirladim. Aralik 2012'den beri yayinda.... Merak edenler icin adres : www.qataract.com

    YanıtlaSil