6 Haziran 2009 Cumartesi

Irkçı 'kiralık ev' ilanları

Flipinliye ev, sadece hintli aile icin kiralik daire, sadece avrupalilarla paylasimli villa, ilanlar bile ırkçı.. ya peki turkler? Batili veya avrupali ile paylasimli villa ariyorum diye ilan verdim gecen gun, (edindiğim tecrübelere göre arap birisiyle anlaşabilme oranımın çok düşük olması nedeniyle), mesajlar gelmeye basladi, sen avrupali degilsin ki neden avrupali istiyorsun diye.. e ben arap da degilim, filipinli de, hintli de degilim. E turk sayisi da cok az, buradaki turkler genelde aile -her nekadar hala yeterli sayida Turk gormemis biri olsam da- Ekim'de Turk fuari yapilacakmis Qatar Exhibition Center'da, o zamana kadar buralarda olursam kesinlikle gidecegim..

Haziran ayinda hava 50 derece(belki birkaç derece daha fazla), yazin kac derece olur tahmin edemiyorum. Disarida 10 dakika taksi bekleyemiyorum, sicak kaldirimdan ayaklarim yaniyor. Uzun sureli kalacaklara araba sart.Araba içinse ehliyet şart..

Ehliyet icin prosedur soyle, sirketinizden gerekli evrklari aliyorsunuz (NOC), pasaport ve vesikalik fotografinizla(mavi fon) trafik departmanina gidiyorsunuz, goz testi yaptiriyorsunuz, ve dokumanlari alip bir surucu kursu buluyorsunuz. Cok kalabalik ve yogun oldugu soyleniyor, dolayisiyla derslerinizi onceden ayirtmaniz gerekiyor. Onceden ehliyetiniz varsa yarim ders, hic almamissaniz tam ders aliyorsunuz. Yarim ders 1900 QR, tam 2200 QR. Ardindan testleri gecmeniz gerekiyor. Bayanlar otomatik aracla teste girebiliyor. Trafik departmanindakilerin ellerinde bir liste var. Eger avrupa birligi veya amerika vatandasiysaniz, sadece trafik departmanina gidip ehliyetinizi Qatar ehliyeti ile degistirebiliyorsunuz. Bir ara basbakan geldiginde Turklerin ehliyetlerini de degistirmisler kurssuz sinavsiz.Ekimdeki fuara da gelecekmiş, bir ihtimal hani, bilginiz olsun.

1 yorum:

  1. Herkese merhaba..Katar'da 7 yildan fazla suredir yasayan bir olarak Qataract adinda Turkler icin Katar Rehberi niteliginde bir web sitesi hazirladim. Aralik 2012'den beri yayinda.... Merak edenler icin adres : www.qataract.com

    YanıtlaSil