28 Kasım 2009 Cumartesi

Qatar'da bayan olmak



Mukemmel Italya tatilinden sonra yine donuyoruz Katar'a.
Suc orani cok dusukmus, herkes yabanci oldugu icin kimse isini kaybetme korkusuyla birsey yapamiyormus. .Peki ya nufusun cogunlugunu olusturan hintli ve pakistanli isciler? Yol kenarlarinda ciplak ayaklariyla oturup is bekleyen bu adamlar? Karsiniza gecer durur, birsey varmis gibi bakarlar size dakikalarca. Yanindan gectiginiz bir hintli tahmin edemeyeceginiz bir tacizde bulunur. Disarida 55 derecede taksi beklersiniz, biri yanasip adin ne, benim adim bilmem ne, arkadas olalim mi diye sorular sormaya baslar ve susmaz, her ne kadar tersleseniz de cahil adam anlamaz, bekler bekler bekler..
Geri kalmis ulke, her ne kadar disaridan o ahenkli gokdelenlerini, yapay adalarini gosterseler de Turkiye’nin 1990’li yillarindan bile geri kalmis. Etrafta paki sekerci dukkanlarinin oldugu, her dukkanin, bakkallarin bile “--- Trading Co.” yazili tozlu tabela astigi bir ulke.
Sirketlerde erkegin egemen oldugu, toplanti odalarinda bile namaz kilinan, bayanlari mudur yapmayan zihniyette yasayan bir ulke Katar.
Expat doluymus, Katarlilara da lafim yok fakat kim nerede goruyor ne expatleri ne de Katarlilari? Ozellikle belirtmeliyim ki Katarlilar genelde cok temiz ve cok iyi insanlar. Fakat sokaklarda cete gibi gezen hintli isciler, taksiciler umursamazca istediklerini yaptiklari surece, bayanin da bir onemi olmadigi bir ulkede hangi bayan tek basina rahat yasayabilir?

1 yorum:

  1. Herkese merhaba..Katar'da 7 yildan fazla suredir yasayan bir olarak Qataract adinda Turkler icin Katar Rehberi niteliginde bir web sitesi hazirladim. Aralik 2012'den beri yayinda.... Merak edenler icin adres : www.qataract.com

    YanıtlaSil