5 Eylül 2008 Cuma

Doha

Bugün Doha'nın sadece küçük ve dar sokakları olan, kırık dökük taş evleri olan,sokaklarında beyaz çarşaflı adamların gezdiği bir yerden ibaret olmadığını gördüm. Geniş yollarında lüks arabalarıyla (araba fiyatları çok ucuz, 5 yıl boyunca ayda 1500 QR ödeyerek güzel bir arabaya sahip olabiliyorsunuz, benzin zaten neredeyse bedava) Corniche'den geçerken bir tarafta körfezi, diğer tarafta da hala yükselmekte olan çeşit çeşit gökdelenleri görebiliyorsunuz. Tabi arabanız yoksa yürümek neredeyse imkansız çünkü hava çok sıcak.. sadece gündüz değil, hava karardığında bile güneş yüzünüze vuruyormuş gibi sıcak!!
Ramazan nedeniyle dışarıda hiçbir restoran,cafe,bar açık değil. Otellerde bile barlar kapalı. alışveriş merkezleri, iş yerleri öğleden sonra tatil yapıyorlar, akşam da 20.00den sonra tekrar açılıyorlar. City Center alışveriş merkezinin gece 3'e kadar açık olduğunu duydum, bugün gidip göreceğim.
ulaşım eğer arabanız yoksa "karwa" denilen taksilerle yada otelden çağırdığınız limuzinlerle sağlanıyor. Taksiler ucuz, yanlız dışarıdaysanız taksi bulmanız zor.birde hintli taksicilere derdinizi anlatmanız..
Sahil şeridinde bulunan gökdelenlerin birkaçı Alfardan Real Estate'e ait. Corniche'den geçerek Alfardan Towers'a doğru yol aldık.. 39 katın 36. katına çıktık, korfez manzarasi ve diger gokdelenler gorunuyor daireden, hatta diger gokdelenler uzerindeki helikopter pistleri (şeyhler burada trafik sorunu oldugu icin helikopterle evlerine gitmeyi tercih ediolarmis) ve zikzak gokdelenler gorunebiliyor. Daha sonra tower'in en ust katina ciktik, spa merkezi yapmislar (www.spachakra.com ) buraya da, bayanlar gunu oldugu icin sadece beni içeri aldılar.Masaj salonlari, saunalar, camla cevrili havuzu, ve manzaraya karsi bir gym salonu vardi. degisik paket programlari var, aylik bi paket 1500 QRden 3000 QRe kadar cikiyor... Diğer tower ise iş merkezi olarak yapılmış. Alt katta yine Alfardan'a ait olan, en son model BMW'lerin bulunduğu Alfardan Automobiles showroom'u var, yanında da Alfardan Jewellery ve bir de restaurant. burada 100.000 dolardan başlayan mücevherler ve pırlantalı saatler var.. unutmadan, konutlarda kuleler yapılalı henüz 1 ay olmasına rağmen %80 daire kiralanmış durumda.. ve tabi ki oturanlar arap değil.

not: blog fikrini veren ve isim babası :) Cem Bey'e teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz..

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Herkese merhaba..Katar'da 7 yildan fazla suredir yasayan biri olarak Qataract adinda Turkler icin Katar Rehberi niteliginde bir web sitesi hazirladim. Aralik 2012'den beri yayinda.... Merak edenler icin adres : www.qataract.com

    YanıtlaSil