19 Eylül 2008 Cuma

Topuklularla şantiyede..

Sonunda yeni evime taşındım, artık taksicilere yol tarif edebiliyor, akşamları yürüyüşe çıkıp dönüşte evimin yolunu bulabiliyorum.İftardan sonra bütün restoranlar açık ve gün içinde göremediğiniz insanlar geceleri açık havada bu kafelerde oturuyorlar. Dün bir meksika restoranına gittik, çok büyük ve çok güzel tasarlanmış, porsiyonlar da her yerde olduğu gibi normalin iki katı fazla geliyor. İçki yok tabiki, onun yerine çeşit çeşit meyve suları var.

Henüz ID kartım olmadığı için ehliyete başvuramıyorum, işe gidip gelebilmek için özel şöförler var. Bir nevi korsan taksi.. Arabanız yoksa taksiden başka ulaşım alternatifiniz yok..Pazarlik yapmaktan cekinmeyin, petrol zaten cok ucuz, herzaman verdikleri fiyati dusuruyorlar..

Perşembe günü reklam ajansındakilerle Alfardan Gardens, Al Jazeera, Alfardan Towers, ve Pearl adasinda yapilmakta olan Parcel 1’e gidiyoruz. Kiralar aylık 11.000 ile 24.000 QR arası. Pearl adasında kiralayacağınız bir evin 100 yıllık kullanım hakkını alıyorsunuz, daha sonra eğer isterseniz bu süreyi uzatabiliyorsunuz ancak kesinlikle size ait olmuyor. Bu da Qatarlıların sadece Qatarlılarla evlenebilmesi gibi bir kural sanırım ...

Lüks diye adlandırdıkları Alfardan Gardens’da lüks diyebileceğiniz sadece villaların dış görünüşü, tenis kortu ve yüzme havuzu. Paylaşım yapılamıyor, ve kiralayabilmek için aile olmanız gerekiyor. Daha sonra Pearl Adasında henüz yapılmakta olan Parcel 1’e gidiyoruz, kafamızda kasklar, topuklu ayakkabılarımızla inşaata giriyoruz, asansör kapısı açıldığı an bütün işçiler asansöre saldırıyorlar, giremeyince de hayatlarında ilk kez bayan görmüş gibi durup bizi izliyorlar.

Yolda arap ülkelerinde erkeklerin birkaç kadınla evlenebildiklerini öğreniyorum, çok doğal birşeymiş. Sadece geçerli bir nedeninizin olması, ve diğer eşlerin bundan haberdar olması gerekiyormuş. Arabistan’da da suç işleyenlerin elleri artık kesilmiyormuş. Sadece asıyorlarmış!!

Akşam The Center alışveriş merkezine gidiyorum. Süpermarkette cogu ülkeye ait ürünleri bulabiliyorsunuz. Çin yemekleri için malzemeler, fransız peynirleri, hint tütsüleri, italyan makarnaları ve meksika sosları...ne ararsanız var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder