7 Temmuz 2009 Salı

Modena - Lamborghini Fabrikasi




Modena'nin icerisindeki Sant Agata adli kasaba, Lamborghini araclarinin uretim yeri, muzesinin ve fabrikasinin bulundugu kucuk sehir. Modena'nin bu kasabasina girdigimizde yolda mavi renkte lamborghini bir arac, uzerinde Polizia yaziyor. Lamborghini, Vatikan'daki polislere golf arabalari gonderirken kendi kasabasindakilere gercek bir Lamborghini vermis!

Lamborghini Trattori S.p.A. şirketinin arazi taşıtlarından, spor arabalarına geçişi sahibi Feruccio Lamborghini'nin spor arabalarına başta Ferrari ile tutkun olmasıyla başlamis. Bilinen hikayeye göre, Ferrari'sinin debriyajı bozulunca Ferrari fabrikasına giden Lamborghini ile Enzo Ferrari görüşmek istememis. Kendi debriyajını büyük bir kolaylıkla tamir eden Lamborghini, spor arabalar üretmeye karar vermis.2003 yilinda Audi catisi altina giren Lamborghini'nin 2 katli muzesinde 1960lardan kalma araclari gormek mumkun.Gun icinde 2 kez duzenlenen uretim alani turuna da katilmaniz mumkun. Basimizda uzun yillar orada calismakta olan bir bayan, iceriye kamera ve fotograf makinesi sokmamiza izin vermiyor. Giriste bir otopark var, yeni uretilmis olan tum araclar burada(bu kadar cok lamborghini'yi birarada gormemistim hic). Daha sonra uretim fabrikasina giriyoruz. Haftada 2 arac uretimini tamamlayan fabrika, sadece istege gore uretim yapiyor ve buradan tum dunyaya araclari ihrac ediyor. Motorlar Almanya'dan geliyor ve burada parcalarin hepsi birlestiriliyor. Burada henuz yapilmakta olan araclara dokunabiliyorsunuz, hatta grup basindaki bayan herkese birer lamborghini damgali koltuk derisi veriyor ani olarak :)

Calisanlar fabrikadaki her bolumde donusumlu olarak calistiriliyor, boylece her calisan her konu hakkinda bilgi sahibi. Sansimiza, bir motorun araca monte edilmesine bile denk geldik.

Fabrika gezisi yaklasik 1 saat suruyor ve herkes etkilenmis, sasirmis ve biraz da sansli hissederek muzeyi gezmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder