1 Temmuz 2009 Çarşamba

İtalya tatili - Milan

Milano Malpensa Havaalani sehirden 1 saat uzaklikta, havaalanina geldiginizde ilk olarak gozunuze koca koca billboardlardaki unlu moda markalarinin reklamlari carpiyor. O anda nasil bir yere geldiginizi anliyorsunuz, sehirde her yerde Gucci, Armani, Louis Vuitton, Ferrari, Cavalli gibi markalarin magazalarini goruyorsunuz. Dogal olarak da sokakta yururken modellerle karsilasmak pek de ilginc degil, model olmayanlar da kiyafet konusunda birbirleriyle yarisiyor zaten.

Milan'da genc yasli cogu insan motorsiklet ve bisiklet kullaniyor. Arabalar cok kucuk, oyle koca jeepler yok. Yollar dar, sokaklar arasinda belirli yerler motorsiklet parki icin ayrilmis.

Milano İtalya’nın moda ve finans merkezi olarak bilinen bir şehir. Pahali, kalabalik. Cok tarihi bir sehir olmasada birkac gorulecek yer var. Sehrin alisveris ve tarihi merkezi Duomo. Metro, taksi duraklari, cogu dukkanlar bu meydanda bulunuyor. Duomo Di Milano, yani Milan Duomosu yapımına 1386’da başlanmış Gotik tarzda dev bir katedral. Yapımı beş yüzyıl sürmüş olan katedral Roma’daki St.Pietro Katedralinden sonra boyut olarak İtalya’nın en büyük katedrali konumunda. Duomo'ya diger cogu kiliselerde de oldugu gibi sortla veya omzunuz acik kiyafetle giremiyorsunuz. Giris ise ucretsiz.

Duomo’nun hemen yanında Galleria Vitto Emanuele II adında tarihi bir alisveris merkezi icerisinde bircok magaza ve restoran var. Hatta McDonalds bile burada yer edinmis kendisine. Binanın tasarımcısı olan mimar Mengoni 12 sene boyunca yapının inşasında çalıştıktan sonra açılmasından yalnızca kısa bir süre önce çatıdan düşerek hayatını kaybetmiş. Tavani cam ve metalden olusan galerinin arka cikisinda buyuk Leonardo heykelini goruyorsunuz.

Yine Duomo'dan ayrilan yollardan birine girip yurumeye basliyorsunuz ve trafige kapali bir yoldan geciyorsunuz. Burada restoranlar, barlar (Italya'da cafeleri bar olarak adlandiriyorlar) var, acik havadaki masalarinda oturup karninizi doyurabiliyorsunuz. Yolu takip ettiginizde karsiniza Sforza Kalesi cikiyor. (Castello Sforzesco) Kalenin icerisine girip arka bahcesine girmemezlik etmeyin. Buyuk bir park, kirli olsa da kucuk bir dere geciyor icerisinden.

Aksam yemegi icin sanirim Milan'da bulunan birilerinden tavsiye almak en iyisi. Girisi pek de restorana benzemeyen bir yere giriyoruz, birden arka bahcede buluyoruz kendimizi ve Italya'nin meshur bolonez makarnasini tadiyoruz. Pazartesi gecesi oldugu icin gece kluplerinin hepsi acik degildi. Yine bir bilene danisarak Roberto Cavalli'nin 'Club Just Cavalli' adli, icerisi modellerle dolu olan, bir park uzerine kurulmus clubune gidiyoruz. Muzik ve atmosfer harikaydi, hafta ici olmasina ragmen de kalabalikti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder