4 Temmuz 2009 Cumartesi

Roma


Roma Italya'nin en kalabalik sehri. Ulaşım açısından da İstanbul ile çok benzerlik gösteriyor. Trafikte tıklım tıklım otobüsler, dar ara sokaklarda minibüse benzer küçük otobüsler.. Haritasiz gezilebilecek bir yer degil. Turistlerle dolup tasan bircok tarihi yer var. Roma'ya giden herkesin koştura koştura kuyruklara girip, görmeyi beklediği en önemli yapılardan belki de birincisi Kolezyum (Colosseo), iceri girdiginizde cok sey beklememeniz gereken yerlerden. İmparatorlar burada Roma halkını eğlendirmek için gladyatör dövüşleri düzenlermiş. Gözümüzün önüne hemen Gladyatör filmindeki görüntüler geliyor.2 katli buyuk bir arena, ust katin bir kisminda da bir muze var. Kolezyumun hemen yaninda Konstantin Takı var. Bu takın sağından yolunuza devam ederek Palatino ve Roman Forumu'na doğru gidiyorsunuz. Palatino, Palatines Tepesi'nin üzerine kurulmuş ve Romalı yönetici ve kralların yaşadığı bölgeye verilen ad. Burada devlet binaları, hamamlar ve diğer kalıntıları görebilirsiniz. Daha sonra Roma Forumu'na doğru yolumuza devam ediyoruz. Roma Forumu, Antik Roma'nın geliştiği merkez bölgesiymiş.
Ogle yemegi icin Kolezyumun yanindaki pahali kafeler yerine hemen karsisindaki arada sokaklarda bulunan restoranlarda yemenizi tavsiye ederim..
Roma Forumundan yurumeye devam edince karsimiza Piazza Venezia cikiyor. Bu meydanda, büyük bir anıt var. İtalyanın ilk kralı olan Vittorio Emanuella II ye ait bir anıt. Burada, aynı zamanda, I nci Dünya Savaşında ölen meçhul onbir askerin mezarı konulmuş. O yüzden, buraya bilinmeyen asker anıtı deniliyor. Anıtların arkasında, İtalyanın ilk kralının sarayı bulunmakta. Meydana venedik isminin verilmesinin sebebi ise, meydana bakan iki venedik yapısının bulunması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder