7 Temmuz 2009 Salı

Rimini


Italya'da deniz kenarina gidip sahil tatili yapmak istorsaniz ve ulkenin kuzey tarafindaysaniz gidebileceginiz birkac alternatif var. Rimini iste bunlardan biri. Italya'nin dogusunda Adriyatik Denizi kiyisinda bir liman sehri olan Rimini, plajlari ve gece hayatiyla unluymus.

Butun sahil seridi oteller tarafindan ozel olarak kapatilmis plajlarla dolu. Sezlong-semsiye parali. Eger halk plajina gitmek istiyorsaniz yolun en sonundaki plaj halka acik. Halk plaji diyince, hani Turkiye'deki gibi plajda piknik yapanlar yok, sadece sezlong ve semsiye yok bu plajda.

Sahille otelleri bir yol ayiriyor. Butun sahil seridinde oteller var fakat sahile gidebilmek icin yoldan karsiya gecmeniz gerekiyor. Sahilin hemen arka paralelindeki yolda restoranlar, ucuzcu ve hediyelik esya dukkanlari var, biraz Caddebostan'i andiriyor burasi.

Haziran sonu olmasina ragmen hava yagmurlu, soguk. Denize girmeye cesaret eden birkac kisi var. Yine de Rimini'de yollarda, sahilde yurumek oldukca keyifli. Geceleri ise yapilbilecek cok fazla alternatif var. Sahil yolundaki parkta cesitli festivalller duzenleniyor. Bir gece Jazz festivali vardi fakat sadece Carsamba, Cuma ve Cumartesi gunu acik olan RockIsland'a gitmek agir basti. Rock Island, Rimini gibi kucuk bir yerde olabilecek en guzel yerdi sanirim. Deniz ortasina yapilmis yapay bir ada, acik havada camlarla cevrili balik restorani ve club olarak tasarlanmis. Restoran aksam 7'de aciliyor, set menu var, kisi basi 50 euro. Cesit cesit degisik balik yemekleri tattiktan sonra saat 10 gibi kapiya korumalar geliyor, garsonlar rocker kiyafetlerini giyerek servis yapmaya basliyor, icerisi kalabaliklasiyor. Saat 11'de isterseniz disarida yemeginize devam edebilir, isterseniz iceriye girip AC/DC tarzi muzik yapan rock grubunu izlemeye girebilirsiniz. Grup, mekan ve yemekler mukemmeldi.

Rimini'deki son plajdan sonra yurumeye devam edince karsiniza kucuk bir liman cikiyor. Buradan botlarla Rimini cevresindeki yerlere degisik turlar duzenleniyor. Sehir icinde motorsiklet, bisiklet, ATV veya 4 kisilik bisikletlerden kiralayabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder